Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Akadémia PZ si pripomenie 100. výročie československej štátnosti

Akadémia PZ v Bratislave, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Súčasťou podujatia bude aj pohľad do histórie optikou artefaktov, fotografií, technických prostriedkov, či výstavou uniforiem.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Sústrediť sa na významné míľniky československej štátnosti, genézy prvej republiky, dôležité udalosti postavenia štátu a zrodu samostatných republík je cieľom štvrtkovej univerzitnej medzinárodnej vedeckej konferencie "100 rokov ČeskoSlovenskej štátnosti, právnictva a bezpečnosti". Podujatie sa koná v aule Akadémie Policajného zboru v Bratislave.

Významnosť konferencie podľa organizátorov spočíva v prezentovaní výsledkov vedecko-výskumnej činnosti, pokroku a vytvorenia priestoru pre širšiu odbornú diskusiu zameranú na viaceré otázky československej štátnosti, evolúcie právnych noriem a právnych odvetví presahujúce do nových oblastí spoločenského života. Zaujímavými oblasťami budú aj otázky vývoja bezpečnosti vo vymedzenom období, formovanie bezpečnostných zložiek a polície.

Súčasťou podujatia bude aj pohľad do histórie optikou artefaktov, fotografií, technických prostriedkov, či výstavou uniforiem. Účastníci konferencie budú mať možnosť spoznať genézu vybraných prostriedkov policajnej a bezpečnostnej praxe a konfrontovať s dosiahnutým pokrokom súčasnej doby.

Na podujatie sú pozvaní predstavitelia ministerstva vnútra, Prezídia Policajného zboru SR a akademických obcí.