Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Arcibiskup S. Zvolenský bude sláviť omšu za obete útokov na Srí Lanke

Na archívnej snímke bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský. Foto: TASR - Marko Erd

Svätá omša zároveň otvorí ôsmy ročník festivalu Bratislavské Hanusove dni.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Svätú omšu za všetky obete útokov na Srí Lanke bude v piatok 26. apríla o 17. h v Kostole sv. Alžbety v Bratislave celebrovať bratislavský arcibiskup a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský. Svätá omša zároveň otvorí ôsmy ročník festivalu Bratislavské Hanusove dni. TASR o tom informoval Michal Lipiak z KBS. 

K modlitbe za obete útokov vyzval Zvolenský krátko po atentátoch. "Je to veľké nešťastie, ku ktorému došlo práve počas veľkonočných sviatkov. Prosím slovenských veriacich, aby túto správu nenechali bez povšimnutia, ale spojili sa v modlitbe za duše zosnulých aj v prosbe o útechu pre pozostalých. Ježišovo vzkriesenie dáva nádej aj v najťažšej chvíli. Modlime sa, aby láskyplné svetlo Kristovo zažiarilo všetkým, na ktorých dolieha temnota," uviedol predseda KBS.

Séria samovražedných bombových útokov, ktorých cieľom boli tri kostoly, z toho dva katolícke, a tri hotely, si na Veľkonočnú nedeľu vyžiadala v srílanskej metropole Kolombo a dvoch ďalších mestách najmenej 359 mŕtvych a stovky zranených. Kostoly boli v tom čase plné ľudí zúčastňujúcich sa na veľkonočných bohoslužbách.