Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. Bugár: Rád budem súperiť s M. Šefčovičom

Na archívnej snímke predseda strany Most - Híd Béla Bugár. Foto: TASR - Dano Veselský

Podpredseda Európskej komisie (EK) pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič oznámil v piatok, že ide kandidovať na prezidenta SR v marcových voľbách.

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentský kandidát a šéf Mosta-Híd Béla Bugár bude rád o Prezidentský palác súperiť s Marošom Šefčovičom, u ktorého vyzdvihuje jeho dlhoročnú prácu pre Slovensko.

"Pán Šefčovič nás dlhé roky úspešne reprezentoval ako eurokomisár, odviedol kus dobrej práce v prospech Slovenska. Veľmi rád budem súperiť s človekom, ktorého proeurópska orientácia je nespochybniteľná a ktorú medzi prioritami deklaroval aj počas svojej prvej tlačovej konferencie," uviedol Bugár.

Podpredseda Európskej komisie (EK) pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič oznámil v piatok, že ide kandidovať na prezidenta SR v marcových voľbách. Ponuku mu dal Smer-SD a avizoval mu podporu. Šefčovič si dôveru Smeru-SD váži, zdôrazňuje ale, že nie je členom Smeru-SD. Bude sa však opierať aj o jeho podporu, aj finančnú. Šefčovič zároveň vyhlásil, že sa vie správať nezávisle.

Slovensko podľa neho potrebuje dobrého a nadstraníckeho prezidenta a celospoločenský zmier, o ktorý sa tento prezident pričiní. Šefčovič chce byť ako prezident čo najbližšie k ľuďom, hovorí o potrebe zlepšení v zdravotníctve, školstve a sociálnych veciach. Modernizácia by mala mať podľa neho silný sociálny rozmer. Hovorí tiež o potrebe boja s korupciou a zdôrazňuje, že bude garantom ukotvenia Slovenska v Európskej únii.