Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Komora advokátov: Bezplatné právne poradenstvo využilo takmer 750 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najčastejšie otázky občanov sa týkali dedenia, susedských vzťahov, pozemkov a nehnuteľností, priblížila hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory (SAK) Alexandra Donevová.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Advokáti počas stredy v rámci Dňa advokácie poskytovali bezplatné právne poradenstvo v 12 slovenských mestách. Ich pomoc využilo takmer 750 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory (SAK) Alexandra Donevová.

Do podujatia sa zapojilo 115 advokátov, ktorí radili vo všetkých oblastiach. "Najčastejšie otázky občanov sa týkali dedenia, susedských vzťahov, pozemkov a nehnuteľností. Rozšírené boli aj otázky k vyživovacej povinnosti k maloletým a úprava práv a povinností k maloletým po rozvode," priblížila.

Advokáti radili ľuďom v Banskej Bystrici, Bratislave, Dunajskej Strede, Košiciach, Michalovciach, Nitre, Poprade, Prešove, Rožňave, Trenčíne, Trnave a Žiline.

SAK je nezávislá samosprávna stavovská organizácia, ktorá pomáha uskutočňovať ústavné právo občanov na obhajobu a chrániť ostatné práva a záujmy občanov a právnických osôb v súlade s Ústavou SR a zákonmi. Združuje 6000 advokátov a 2200 koncipientov.