Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

BIO FÓRUM 2013 – II. ročník Bio udalosti roka na Slovensku

BIO FÓRUM 2013 v spolupráci s VIP partnerom, spoločnosťou BILLA s.r.o., usporiadala 30. mája v Bratislave, v Lindner Hotel Gallery Central úspešný II. ročník medzinárodnej konferencie.

Bratislava 31. mája (OTS) - Konferencia sa konala pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky na tému BIO v celej jeho šírke.

Na medzinárodnej konferencii sa zúčastnilo spolu 150 účastníkov. Vzhľadom na veľký záujem bol II. ročník konferencie rozdelený do dvoch blokov a to PROFI časť, ktorá bola určená výhradne pre odborníkov a taktiež časť pre VEREJNOSŤ. Obsah konferencie bol nesmierne bohatý. Samotná konferencia, workshop časopisu BIO&LIFE, prednášky, výstavné stánky, ocenenia a mnoho ďalších aktivít.

K uvedenej problematike bolo v PROFI časti prednesených 8 odborných príspevkov, ktoré boli publikované v Zborníku konferencie BIO FÓRUM 2013. V separátnej časti pre VEREJNOSŤ prebehlo 5 odborných prednášok.

Okrem konferenčnej časti prebiehal workshop česko-slovenského časopisu BIO&LIFE, zameraného na bio, eko a nature.

V rámci prezentačnej časti prezentovali svoje BIO produkty okrem VIP partnera konferencie spoločnosti BILLA so značkou NAŠE BIO, ďalších 11 vystavovateľov z produktami zo Slovenska a z celej Európy.

Oproti predchádzajúcemu roku, boli rozšírené aj ocenenia. Výnimočné ocenenie BIO ČLOVEK roka v Slovenskej republike, obdržala po verejnom hlasovaní pani Henrieta Peškovičová, ktorá zároveň zasadila BIO strom v konferenčnom Lindner Hotel Gallery Central, ktorý bol partnerom konferencie. Novinkou bolo vyhlásenie jedinečného ocenenia BIO FIRMA roka v Slovenskej republike. V rámci II. ročníka medzinárodnej odbornej konferencie BIO FÓRUM 2013 získala toto ocenenie spoločnosť AGROKARPATY, s.r.o Plavnica.

Potleskom boli odmenení prednášajúci odborníci menovite Ing. Peter Tatarka, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Ing. Martina Kovacs, REWE GROUP Slovakia, BILLA s.r.o., doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc, Výskumný ústav potravinársky, Ing. Marta Klimeková, Slovenské združenie pre trvalo udržateľné poľnohospodárstvo, Ing. Jaroslav Pížl, Škola verejného zdravia, Miriam Grossmanová, členka Organic Trade Board UK, Ing. Anton Uhnák, Prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD., FCHPT STU Bratislava, Hanka Zemanová, autorka kníh BioAbecedář, BioKuchařka a ďaších, Peter Planieta, víťaz ocenenia BIO človek roka 2012, Ing. Andrea Michalcová, Food Detective.

Už dnes sa tešíme na ďalší ročník a nezabudnite - s nami budete BIO úspešní!