Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Blahová, Rajtár, Galko a spol. nebudú na 99 percent kandidovať za SaS

Natália Blahová, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Poslanci Národnej rady (NR) SR Ľubomír Galko a Jozef Rajtár tvrdia, že rozhodne mimoriadny snem a že sú závery predčasné.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Členovia SaS Natália Blahová, Jozef Rajtár, Ľubomír Galko, Jana Kiššová, Vladimír Sloboda, Radoslav Pavelka a Pavol Kubiš nebudú na 99 percent kandidovať za SaS. Po republikovej rade strany to uviedla podpredsedníčka strany Natália Blahová.

Poslanci Národnej rady (NR) SR Ľubomír Galko a Jozef Rajtár tvrdia, že o tom rozhodne mimoriadny snem a že sú závery predčasné. Predseda strany Richard Sulík podľa nich zopakoval podmienku, že nebude na kandidátke, na ktorej búdu aj oni. Sulík nechce nič z toho komentovať, svoj návrh kandidátky predstaví v pondelok 30. septembra.

"Na kandidátke, ktorú navrhne Richard Sulík, nebudeme, a potom sa môžu členovia na kongrese rozhodnúť, za čo budú a nebudú hlasovať," skonštatoval Rajtár. On sám chce byť na jednej kandidátke s Richardom Sulíkom. Rovnaký názor zastáva aj Galko.

"Členovia môžu spôsobiť pat alebo nejaký iný mechanizmus a snažiť sa prinútiť dve strany sa dohodnúť," načrtol Rajtár možné riešenie situácie v strane.

Na straníckom sneme, ktorý bude v Jasnej 5. októbra, sa bude podľa Sulíka kandidátka schvaľovať.

Podľa Blahovej neodznel vážny argument, na základe ktorého by Galko a Rajtár nemali byť na kandidátke. O dôvodoch, prečo na kandidátke nemajú byť Rajtár a Galko, nehovorili ani oni, ani Sulík. Ten zopakoval, že sa jedná o vnútorné záležitosti strany.

"Ak na tej kandidátke nebudú ľudia, ktorí za stranu najviac bojovali proti mafii a korupcii, tak tam nebudem mať miesto ani ja," uviedla poslankyňa NR SR Jana Kiššová.

Nateraz zo strany neodchádza nikto, zhodli sa všetci opýtaní.