Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Danko otvoril schôdzu, na ktorej sa Čaputová ujme prezidentského úradu

Na snímke predseda NR SR Andrej Danko hovorí počas slávnostnej schôdze NR SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidentky SR Zuzany Čaputovej v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2019 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

A. Danko poďakoval dosluhujúcemu prezidentovi Kiskovi za jeho prácu na poste prezidenta. Pripomenul prezidentské voľby aj úlohy prezidenta SR.

Bratislava 15. júna (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko otvoril slávnostnú schôdzu parlamentu, na ktorej Zuzana Čaputová zloží prezidentský sľub a ujme sa funkcie prezidentky SR. Danko Čaputovej želá, aby hľadala spoločenský kompromis a nepolarizovala spoločnosť.



Na inaugurácii sú okrem rodiny aj najvyšší ústavní činitelia, dosluhujúci prezident Andrej Kiska, šéf parlamentu Danko, premiér Peter Pellegrini a šéf Ústavného súdu Ivan Fiačan. Tiež bývalí prezidenti Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič či poslanci NRSR.

Danko poďakoval dosluhujúcemu prezidentovi Kiskovi za jeho prácu na poste prezidenta. Pripomenul prezidentské voľby aj úlohy prezidenta SR. "Je veľmi dôležité, aby prezident konal iba podľa kompetencií jasne definovaných v ústave," povedal Danko.

Byť prezident Slovenska je podľa Danka prejavom dôvery občanov a najvyššej cti národa. "Zároveň záväzok byť prezidentom všetkých," podotkol.