Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Naď: Demokrati chcú kampaňou brániť naplneniu výrokov z ich bilbordov

Na snímke Jaroslav Naď (Demokrati). Foto: TASR - Jakub Kotian

Na otázky o kritike zo strany organizácie Mier Ukrajine reagoval, že s organizáciou komunikovali. Bilbordy strana nestiahne a do konca týždňa majú byť prelepené.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 10. apríla (TASR) - Strana Demokrati sa prihlásila k bilbordovej kampani so sloganmi typu Slovensko neprežije bez Ruska, nepotrebujeme Európsku úniu a NATO či výrok, že skutok sa nestal. Upozorniť chce na hrozbu naplnenia výrokov, ktoré pripisuje vládnej koalícii. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu strany Jaroslav Naďa.

"Ak prehráme, tieto šialené vety, slogany budú dennodennou realitou na dlhé obdobie," vyhlásil Naď na stredajšej tlačovej konferencii. Priznal, že kampaň môže niekoho pobúriť alebo šokovať, no pobúrenie podľa neho vyvolali autori viet už pri ich vyslovení.

Na otázky o kritike zo strany organizácie Mier Ukrajine reagoval, že s organizáciou komunikovali. Bilbordy strana nestiahne a do konca týždňa majú byť prelepené. Naď chce, aby zarezonovali, pričom podčiarkol potrebu zmeny rétoriky v kampani.

Líder strany tiež zdôraznil, že zahraničnopolitické smerovanie Slovenska nemôže nikto spochybniť. Avizoval, že v najbližších dňoch plánujú ďalšiu fázu kampane a chcú odkazovať aj na základné programové body strany do eurovolieb.