Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Do neziskového akcelerátora vstupuje 11 vzdelávacích projektov a škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Nadácia Pontis bude najlepšie riešenia navrhovať aj Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Bratislava 18. septembra (TASR) – Neziskový akcelerátor s názvom MentorExpres, ktorý je určený neziskovým vzdelávacím projektom a školám, začal fungovať od utorka. Jeho zámerom je šírenie inovatívneho prístupu vo vyučovaní. TASR o tom informovala PR manažérka Nadácie Pontis Zuzana Schaleková.

V rámci pilotného ročníka MentorExpresu pôjde o 11 neziskových projektov vybraných spomedzi finalistov Ceny Generácia 3.0. "Cena Generácia 3.0 nám pomohla identifikovať najlepšie vzdelávacie prístupy na Slovensku. Na šírenie do škôl je však potrebné projekty pripraviť a odbúrať ich hlavné bariéry. Z našich skúseností z pro bono programov vieme, že práve prepojením biznis sveta so svetom občianskej spoločnosti, vznikajú nápady, ku ktorým by sa ani jedna strana nedopracovala bez vzájomnej spolupráce," vysvetlila programová manažérka Nadácie Pontis Barbora Pálešová.

Experti z biznisu sa zaviazali pomáhať projektom pro bono. V spolupráci s nimi budú organizácie tri mesiace pracovať na tom, aby boli efektívnejšie a úspešnejšie v snahách rozšíriť svoje modely vzdelávania do viacerých škôl. Na to im budú slúžiť workshopy, ktoré sa uskutočnia v dvojtýždňových intervaloch. Každá organizácia má zároveň prideleného osobného mentora, ktorý ju bude procesom sprevádzať. "Mentorov sme sa snažili vyberať s prihliadnutím na potrebnú expertízu v oblasti, v ktorej daná organizácia potrebuje najviac zabrať," uviedla Pálešová.

Nadácia Pontis bude najlepšie riešenia navrhovať aj Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR, aby podporovali podmienky na rozvoj inovácií vo vzdelávaní.