Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Dočasne poverenou generálnou riaditeľkou SHMÚ je od štvrtka I. Herkel

Na snímke budova Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na Jeséniovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Taraba odvolal v utorok (9. 4.) Martina Benka z riaditeľskej pozície v SHMÚ. Tvrdí, že ho odvolal v súlade so zákonom a dôvodov na jeho odvolanie bolo množstvo.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Dočasne poverenou generálnou riaditeľkou Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) je od štvrtka jeho doterajšia ekonómka Ivana Herkel. Do funkcie ju vymenoval podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu.

SHMÚ podľa Tarabu čakajú dôležité výzvy. "Predchádzajúci generálny riaditeľ nezvládol riadenie podniku, súvisiace predovšetkým so zlým manažovaním IT projektov. Inštitúcia prejde hĺbkovým auditom a budeme konať v oblasti prešetrenia viacerých podnetov. Neskôr bude potrebné prijať správne manažérske rozhodnutia a nastaviť transparentné financovanie SHMÚ," skonštatoval.

Herkel vyštudovala Fakultu podnikového manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Na Letisku Poprad - Tatry pôsobila vo funkcii výkonnej a ekonomickej riaditeľky a bola aj predsedníčkou predstavenstva. V SHMÚ pracovala od mája 2021 ako riaditeľka úseku ekonomiky, priblížil rezort.

Ministerstvo životného prostredia plánuje na pozíciu riaditeľa SHMÚ vyhlásiť riadne výberové konanie.

Taraba odvolal v utorok (9. 4.) Martina Benka z riaditeľskej pozície v SHMÚ. Tvrdí, že ho odvolal v súlade so zákonom a dôvodov na jeho odvolanie bolo množstvo.