Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Fico: Človek, ktorý sedí vo väzbe, nemohol mať vplyv na políciu

Robert Fico, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Keď ste trestne stíhaní, tak bojujete ako lev, ale nedosiahol nič, lebo sedí vo väzbe, dodal Fico na margo údajnej komunikácie Mariana K. s Norbertom Bödörom.

Bratislava 7. augusta (TASR) – Človek, ktorý dnes sedí vo väzbe a je obvinený z vraždy, nemohol mať podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica vplyv na konanie orgánov činných v trestnom konaní. Fico tak odpovedal na otázky okolo Mariana K.

Nevidí problém v tom, keď sa niekto pokúšal sám pre seba niečo urobiť. „Keď ste trestne stíhaní, tak bojujete ako lev, ale nedosiahol nič, lebo sedí vo väzbe,“ dodal Fico na margo údajnej komunikácie Mariana K. s Norbertom Bödörom. Podľa medializovanej komunikácie sa mali pokúšať prostredníctvom orgánov činných v trestnom konaní a sudcov manipulovať vyšetrovanie niektorých trestných konaní vedených voči Marianovi K.

Fico ďalej uviedol, že podporuje vyšetrovanie a že inšpekcia musí preskúmať „či nejaký vyšetrovateľ zneužíval svoje právomoci alebo nezneužíval“. Podľa neho treba porovnať to, čo bolo v spomínanej komunikácii naznačené, s tým, či sa to stalo alebo nie.

Na otázku, či sa ešte hodlá zúčastniť na vianočnom večierku Bonulu, povedal, že sa nebude tváriť, že sa s niekým v živote nevidel. „Ja dobre poznám majiteľa, ktorý je starý pán a nemá nič spoločné s pánom, ktorý je dnes predmetom nejakej medializácie,“ povedal Fico o Miroslavovi Bödörovi, ktorý je otcom Norberta Bödöra. „Ja si myslím, že je normálnou úlohou politika sa stretávať s podnikateľmi, komunikovať s nimi tam, kde takéto firmy zamestnávajú obrovský počet ľudí,“ povedal Fico.