Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Gajdoš: Riaditeľ Vojenského spravodajstva má naďalej moju plnú dôveru

Na archívnej snímke minister obrany SR Peter Gajdoš. Foto: TASR Martin Baumann

Podľa informácií portálu Aktuality.sk získal Balciar niekoľko apartmánov na Táloch údajne podozrivým spôsobom.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Riaditeľ Vojenského spravodajstva (VS) Ján Balciar má naďalej plnú dôveru ministra obrany Petra Gajdoša (SNS). V parlamente podľa neho transparentne podal informácie o svojom majetku, vrátane spôsobu jeho nadobudnutia aj financovania, spolu s potrebnými dokumentmi. Gajdoš odmieta vytváranie dojmu kriminalizácie riaditeľa VS aj akékoľvek spochybňovanie činnosti VS a jeho výsledkov.

Balciar podľa ministra poskytol podrobné vysvetlenie svojho majetku členom Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti VS. "Transparentne a objektívne podal komplexné informácie o svojom nehnuteľnom a hnuteľnom majetku, vrátane spôsobu jeho nadobudnutia, ako aj financovania, a predložil im k tomu všetky potrebné dokumenty," uviedol minister v reakcii na medializované informácie.

Gajdoš tiež pripomenul, že polícia od marca 2019 preverovala majetkové pomery šéfa VS. "Policajné preverovanie majetku riaditeľa VS bolo ukončené v mesiaci august 2019 so záverom, že nadobudnutie majetku, ako aj jeho financovanie boli legálne bez toho, aby bolo v týchto súvislostiach zistené akékoľvek protiprávne konanie," doplnil Gajdoš.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk získal Balciar niekoľko apartmánov na Táloch údajne podozrivým spôsobom. V prípade troch apartmánov a aj chaty v Nízkych Tatrách má ísť o nehnuteľnosti, ktoré v minulosti patrili človeku, ktorý má byť podľa medializovaných informácií prepojený s mafiánskou skupinou černákovcov.