Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Hasiči sa pripravujú na nepriaznivé počasie

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Preventívne opatrenia sa týkajú Banskobystrického, Trenčianskeho, Trnavského, Nitrianskeho a Žilinského kraja.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Na základe výstrahy druhého stupňa SHMÚ a skúseností z ostatného obdobia na tokoch Južného Slovenska vydal prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Alexander Nejedlý rozkaz týkajúci sa služobnej pohotovosti viac ako 1200 hasičov a zabezpečenia sto percent početných stavov hasičov v záujme maximálnej pripravenosti na nepriaznivé počasie. Pre TASR to dnes uviedla vedúca komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová.

Preventívne opatrenia sa týkajú Banskobystrického, Trenčianskeho, Trnavského, Nitrianskeho a Žilinského kraja. "Momentálne je pripravená hasičská technika vrátane protipovodňových zábran, čerpadiel a prostriedkov určených na výkon povodňovej záchrannej služby. Zároveň sú pripravené sily a prostriedky aj v iných krajoch," podčiarkla.

Dodala, že v záujme maximálnej pripravenosti hasičov a pružného nasadenia hasičskej techniky v závislosti od situácie bol zabezpečený presun veľkokapacitného čerpadla zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom do Zvolena a presun protipovodňových zábran z  troch Záchranných brigád HaZZ do lokalít, ktoré majú byť postihnuté nepriaznivým počasím.