Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

V Žiline v noci horela budova, v ktorej sídli krajská kancelária Smeru

Na snímke budova, v ktorej sídli krajská kancelária Smeru-SD v Žiline, 16. marec 2018. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Na spomínanej budove sa objavil aj nápis „Zlodeji. Vasky Jugent“.

Žilina 16. marca (TASR) – Okolo polnoci zasahovali v Žiline hasiči pri požiari budovy, v ktorej sídli krajská kancelária Smeru-SD. Potvrdil to pracovník operačného strediska krajského hasičského a záchranného zboru v Žiline.

V budove na Komenského ulici sídlia aj poslanecké kancelárie primátora Žiliny Igora Chomu či podpredsedu strany Juraja Blanára. Podľa informácií TASR sa pri požiari, ktorý niekto založil úmyselne, nič vážnejšie nestalo. Požiar mala spôsobiť horiaca pneumatika zasunutá pod prístreškom, ktorý je prístavbou budovy.

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), po príchode na miesto požiaru sa zistilo, že horí časť strechy a je zadymené podkrovie. "Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu do dvadsiatich minút od príchodu a úplne zlikvidovať pred druhou hodinou ráno," spresnila. Na spomínanej budove sa objavil aj nápis „Zlodeji. Vasky Jugent“.

Podľa informácií HaZZ pri požiari zasahovalo desať hasičov so štyrmi kusmi techniky z hasičskej stanice v Žiline. V prípade požiaru už polícia začala trestné stíhanie.

Násilie nie je riešenie, reaguje Smer-SD


Je to krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému, v ktorom môže každý človek slobodne a bez strachu prezentovať svoj názor a zasadiť sa za jeho presadenie demokratickými metódami. Pre TASR to uviedol vládny Smer-SD ohľadom nočného požiaru budovy, v ktorej sídli krajská kancelária strany v Žiline. Požiar bol podľa hasičov založený asi úmyselne.

Takýto čin je podľa vládnej strany v demokratickom štáte neprijateľný. "Vedenie strany, ako aj všetci poslanci NR SR, predstavitelia, členovia a sympatizanti tejto strany ho jednoznačne odsudzujú,“ uvádza sa v stanovisku.

Strana vyzvala ľudí, ktorí chcú prezentovať svoj názor, aby tak urobili pokojným a demokratickým spôsobom. Zároveň vyzvala verejnosť, aby odsúdila prejavy násilia alebo trestných činov. „Veríme, že polícia sa bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané,“ dodala.