Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Koalícia nerokuje o výmenách rezortov, iba o poste šéfa NR SR

Na snímke vpravo premiér SR Robert Fico (Smer-SD) a vľavo Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Nomináciu na nového šéfa parlamentu hľadá koalícia po tom, ako sa jej doterajší predseda Peter Pellegrini stal prezidentom SR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. apríla (TASR) - Vládna koalícia nerokuje o otázkach výmeny rezortov v rámci koaličných strán. Jedinou personálnou otázkou, ktorou sa koalícia zaoberá, je obsadenie postu predsedu Národnej rady (NR) SR. Vyhlásila to koaličná strana Hlas-SD, ktorá odmieta medializované špekulácie o možných výmenách rezortov.

"Strana Hlas-SD dôrazne odmieta medializované špekulácie o možných výmenách rezortov v rámci vládnej koalície. Tieto otázky neboli a nie sú predmetom koaličných rokovaní," uviedla hovorkyňa strany Karolína Ducká. Zodpovednosť vládnych strán za jednotlivé ministerstvá ostáva podľa Hlasu-SD zachovaná na základe platnej koaličnej zmluvy.

Zástupcovia koaličných strán sa zišli v stredu (10. 4.) na koaličnej rade. Riešili koordináciu postupu koaličných strán počas najbližšej schôdze NR SR. "Koaličné strany sa dohodli na všetkom," uviedli v stredu z Úradu vlády SR.

Nomináciu na nového šéfa parlamentu hľadá koalícia po tom, ako sa jej doterajší predseda Peter Pellegrini stal prezidentom SR. Podľa jeho slov má byť novým predsedom NR SR minister investícií Richard Raši alebo ministerka hospodárstva Denisa Saková (obaja Hlas-SD).

Premiér Robert Fico (Smer-SD) po prezidentských voľbách cez víkend uviedol, že po zvolení Pellegriniho za prezidenta musí vládna koalícia v krátkom čase okrem svojich záväzkov vyriešiť aj praktické otázky. Šéf SNS Andrej Danko v pondelok informoval, že jeho strana je pripravená rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa.