Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Hokejisti voličov veľmi neoslovili

Foto: TASR/Martin Baumann

Strany, za ktoré kandidovali napríklad Richard Zedník, René Pucher (obaja SOS) či Marek Uram (SNS), sa do Národnej rady SR nedostali.

Bratislava 12. marca (TASR) - Viacerí hokejisti v parlamentných voľbách ľudí veľmi neoslovili. Niekoľko tisícok voličov im síce svoj krúžok venovalo, avšak na parlament to nestačilo. Strany, za ktoré kandidovali napríklad Richard Zedník, René Pucher (obaja SOS) či Marek Uram (SNS), sa do Národnej rady SR nedostali.

Víťazom sobotňajších volieb (10.3.) sa stala strana Smer-SD so ziskom 44,41 percenta hlasov. Do parlamentu sa dostali aj strany KDH s 8,82-percentným ziskom a hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktoré podporilo 8,55 percenta voličov, Most-Híd (6,89 percenta), SDKÚ-DS (6,09 percenta) a SaS (5,88 percenta).

Najviac zo 150 poslaneckých mandátov získal na základe výsledkov volieb Smer-SD, ktorý bude v parlamente zastupovať 83 poslancov. Pod hlavičkou KDH a OĽaNO bude v NR SR sedieť po 16 poslancov. Most-Híd bude mať 13 zákonodarcov, SDKÚ-DS a SaS obsadia po 11 kresiel. Na udržanie si väčšiny potrebuje vládna moc aspoň 76 poslancov.