Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Hrnčiar: I. Matovič uteká z eurovolieb, aby si zachránil mandát v NRSR

Na archívnej snímke podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar. Foto: TASR - Martin Baumann

Teraz pochopil, že celému jeho rozbitému hnutiu hrozí debakel a 50.000 hlasov nedostane ani dokopy, uviedol podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar.

Bratislava 20. mája (TASR) - Líder OĽaNO Igor Matovič zbabelo uteká z eurovolieb, aby si zachránil mandát v Národnej rade (NR) SR. Myslí si to podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar (Most-Híd), ktorý tak komentoval Matovičovo odstúpenie z eurovolieb.

Hrnčiar na sociálnej sieti pripomína Matovičov prísľub, že ak uspeje v eurovoľbách, mandát europoslanca si neprevezme, a ak nezíska v eurovoľbách aspoň 50.000 krúžkov od voličov, odíde aj z NR SR.

"Teraz pochopil, že celému jeho rozbitému hnutiu hrozí debakel a 50.000 hlasov nedostane ani dokopy. A keďže na svoje zlobou prestúpené cirkusantstvo zúfalo potrebuje kulisy v podobe parlamentu, dnes z kandidátky zbabelo uteká, len aby si zachránil poslanecký mandát," uviedol Hrnčiar.

Matovičovi vyčíta aj to, že svoj krok vydáva za štátnické rozhodnutie. "Má tú bezočivosť vydávať to za štátnické rozhodnutie, lebo svoje miesto na eurokandidátke prepúšťa Rómovi, ktorý vraj má kompenzovať očakávaný dobrý výsledok kotlebovcov," doplnil Hrnčiar.

Matoviča na sociálnej sieti označuje za daňového podvodníka a nebezpečného šaša, ktorý "dá najprv verejný prísľub ľuďom, vycapí sa na bilbordy a potom ako obvykle všetkých oklame a tvári sa pri tom patrične vznešene". Opozície sa Hrnčiar pýta, či toto má byť súčasť jej plánovanej "stabilnej" vlády. "Je mi ľúto každého, kto na tohto patologického klamára ostane politicky odkázaný," podotkol Hrnčiar.

Igor Matovič (OĽaNO) oznámil v pondelok, že odstupuje z volieb do Európskeho parlamentu. Ľudí, ktorí chceli dať hlas jemu, vyzýva, aby ho dali Petrovi Pollákovi. Na tento krok sa rozhodol, lebo podľa neho existuje predpoklad, že na Slovensku môžu vyhrať voľby fašisti a extrémisti. Práve Pollák by podľa neho mohol byť odpoveďou na extrémizmus.