Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Matovič: Sakovci urobili ďalší biznis kúpou kancelárií v Bratislave

Na archívnej snímke Igor Matovič. Foto: TASR Martin Baumann

Líder OĽaNO sa vyjadril, že išlo o podobný postup ako pri nehnuteľnostiach v Pezinku.

Bratislava 4. mája (TASR) – Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) sa mala výhodne dostať k ďalšej nehnuteľnosti v Bratislave. Na piatkovom brífingu to uviedol líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, podľa ktorého sa obchod podobá na predošlé realitné transakcie v bratislavskej Panorama City a Pezinku.

Matovič odmietol tvrdenia ministerky, že kúpa nehnuteľností, o ktorej hovoril na štvrtkovom (3.5.) brífingu, sa týkala výlučne jej exmanžela. Zopakoval, že firmu In Company, ktorá nehnuteľnosti nadobúdala, kúpil v roku 2011 bývalý manžel ministerky vnútra. "Táto firma v plnom rozsahu patrí do bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM), čokoľvek firma vlastní a robila, patrí do BSM," povedal.

Ďalšiu nehnuteľnosť mali podľa Matoviča manželia Sakovci nadobudnúť v objekte na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde v roku 2014 kúpili v osemročnej novostavbe kancelárske priestory s plochou približne 158 metrov štvorcových s dvoma parkovacími miestami za cenu 80.838 eur. "Sakovci opäť urobili zázračný biznis, kúpili meter štvorcový luxusných kancelárskych priestorov na veľmi dobrej adrese za 510,82 eura," uviedol líder OĽaNO.

Podľa jeho slov kupovala iná firma v rovnakom objekte obchodný priestor za 1397 eur za meter štvorcový. Trhová cena priestoru, ktorí kúpili Sakovci, tak podľa Matoviča bola 221.107 eur, čo pri kúpnej cene 80.838 eur predstavuje rozdiel 140.269 eur a výnos 174 percent.

Líder OĽaNO sa vyjadril, že išlo o podobný postup ako pri nehnuteľnostiach v Pezinku, o ktorých hovoril na štvrtkovom brífingu, teda o snahu znížiť oficiálnu trhovú cenu nehnuteľnosti "na papieri" a legalizovať príjmy z trestnej činnosti. Matovič nevylúčil možnosť, že Sakovci nehnuteľnosť kúpili skôr a neskôr predávali sami sebe. Ministerku Sakovú opätovne vyzval na odchod z funkcie.