Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J. Richter: V plnej miere dôverujem Martinovi Glváčovi

Na archívnej snímke Ján Richter. Foto: TASR Martin Baumann

Alena Zs. obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej komunikovala posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi.

Bratislava 21. januára (TASR) - Minister práce Ján Richter v plnej miere dôveruje podpredsedovi Národnej rady SR Martinovi Glváčovi (obaja Smer-SD) v súvislosti s jeho komunikáciou s Alenou Zs., obvinenou z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

"V plnej miere mu dôverujem a som presvedčený, že v krátkej dobe vysvetlí okolnosti a veci, ktoré s tým súvisia," povedal novinárom Richter. Za problematickejšiu považuje komunikáciu iných ľudí, ktorí sa v prípade spomínajú. "Napríklad pána Lipšica, ktorý má obhajovať rodinu poškodených. Tam by som sa viac zamýšľal," doplnil minister.

Alena Zs. obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej komunikovala posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi. Medzi nimi sú medzitým odvolaný námestník generálneho prokurátora pre netrestný úsek René Vanek, Martin Glváč, poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba či predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Písal o tom Denník N, ktorý sa pritom odvoláva na informácie z vyšetrovania prípadu.

Glváč hovorí, že svoj postup koordinoval s tretími osobami. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) minulý týždeň informoval, že plánuje osobne hovoriť s Glváčom. Poslanec Erik Tomáš (Smer-SD) cez víkend povedal, že o tom, či bude mať Glváč naďalej dôveru strany Smer-SD, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie. Predsedníctvo by sa malo zísť tento týždeň.