Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO:Podmanický zo Smeru: Asi najpravdepodobnejšie sú predčasné voľby

Na snímke vľavo Ján Podmanický. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Treba si podľa neho počkať na ďalší vývoj a jasný postoj všetkých koaličných strán.

Bratislava 13. marca (TASR) - Predčasné voľby sú možno najpravdepodobnejšia možnosť riešenia vládnej krízy, ale nemusí byť jediná. Hovoril o tom poslanec Ján Podmanický zo Smeru-SD pred rokovaním poslaneckého klubu strany.

Odvolával sa na počty v parlamente. "Treba zanalyzovať všetky možné alternatívy. Keď si zoberiete počty v parlamente, je jasné, že alternatívou nie sú len predčasné voľby. Je možné, že predčasné voľby sú najpravdepodobnejšia alternatíva, ale rokovania sa ešte neskončili," povedal novinárom Podmanický.

Treba si podľa neho počkať na ďalší vývoj a jasný postoj všetkých koaličných strán. Na otázku, či je možné, že predčasné voľby nebudú, povedal, že je možné všetko. Nepovedal, či je Smer-SD ochotný prípadne vládnuť aj s podporou kotlebovcov alebo vymeniť Most-Híd za inú stranu.

Poslanec Smeru-SD Michal Bagačka predčasné voľby odmieta. "Môj osobný názor je, že predčasné voľby by nemali byť, lebo vražda dvoch mladých ľudí bola zneužitá," povedal Bagačka. Vedenie strany podľa jeho slov rokuje, uzavreté nie je nič. Rovnako má rokovať koaličná rada. Jaroslav Baška tiež nechcel hovoriť nič predtým, ako sa dohodnú stranícke orgány.



Most-Híd v pondelok večer rozhodol, že chce predčasné voľby. Premiér Robert Fico (Smer-SD) ich podľa Bélu Bugára odmietol. Most-Híd chce rokovať s SNS. Ak rokovania nebudú úspešné, Most-Híd odíde z koalície.

Predseda SNS Andrej Danko na sociálnej sieti napísal, že akékoľvek úvahy o stanovení termínu predčasných parlamentných volieb sú nateraz predčasné. SNS o nich bude rokovať až vtedy, ak dôjde k pádu vlády, resp. jej nefunkčnosti, prípadne k nefunkčnosti koalície.