Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Každý desiaty byt v Bratislave si ľudia kúpili v Slnečniciach

Foto: Cresco Group

Predané byty v novej mestskej štvrti Slnečnice tak tvoria vyše 11 percent zo všetkých predaných bytov v Bratislave za rok 2017

Bratislava 20. februára (OTS) - Najväčší rezidenčný developer na Slovensku, spoločnosť CRESCO GROUP vlani predal 565 bytov v unikátnom projekte Slnečnice v Bratislave. Predané byty v novej mestskej štvrti Slnečnice tak tvoria vyše 11 percent zo všetkých predaných bytov v Bratislave za rok 2017.

„S výsledkami minulého roka sme určite spokojní. Pokračovali sme aktívne v rozvoji nášho kľúčového projektu – novej mestskej štvrti Slnečnice, spustili sme predaj ďalších fáz projektu. Naším plánom bolo predať 550 bytov, nakoniec ľudia mali záujem až o 565, a to stabilne počas celého roka. Okrem toho sme v novej štvrti otvorili časť nákupného centra Slnečnice Market, ktoré slúži nielen obyvateľom Slnečníc, ale celej Bratislavy a okolia,“ uviedol Michal Pauer, riaditeľ predaja CRESCO GROUP.

Podľa neho sa vlani s kúpou bytu poponáhľali najmä mladí ľudia, ktorí hľadali prevažne dvojizbové byty. Štát totiž od roku 2018 zmenil systém udeľovania štátneho príspevku na bývanie mladých. Rok 2017 sa niesol už aj v sprísnení kritérií na prideľovanie hypoték, ktoré sa viac prejavia v tomto roku. „V strednom segmente, do ktorého patria aj Slnečnice, očakávame v tomto roku stabilnú situáciu. Neočakávame už také výrazné tempo rastu cien ako v roku 2017, skôr ich stabilizáciu,“ dodal Michal Pauer. Aktuálne je v Slnečniciach voľných 190 bytov v zóne Viladomy, 443 bytov v zóne Mesto.
Foto: Cresco Group

„V roku 2018 chceme pokračovať aj naďalej v hľadaní nových príležitostí na Slovensku aj v Česku. V Prahe sme už rozbehli tri veľké projekty. Našou prioritou je opäť rozvíjanie projektu Slnečnice a podporovanie komunitného života v tejto novej mestskej štvrti. V procese je aj nová architektonická súťaž na ďalšie fázy projektu. V tomto roku tiež plánujeme urobiť ďalší krok k realizácii projektu nadväzujúceho na River Park, a tým je nadobudnutie územného rozhodnutia,“ prezradil Ján Krnáč, výkonný riaditeľ CRESCO GROUP.

V prvom štvrťroku 2018 pribudne v nákupnom centre Slnečnice Market aj unikátna tržnica s názvom Trch., kde zákazníci nájdu 30 prevádzok – od slovenských farmárov až po obľúbené gastroprevádzky.

Zdroj: Analýza spoločnosti Bencont Group – Predaj za celý rok 2017 dosiahol 5 020 bytov.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby, zverejňujeme ich v plnom znení, a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.