Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kollár: Ministerstvo športu a cestovného ruchu je výborná myšlienka

Na archívnej snímke predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Foto: TASR/Jakub Kotian

Líder Sme rodina zároveň vyzval premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby sa situáciou v športe začal zaoberať.

Bratislava 14. januára (TASR) - Nikto nepropaguje Slovensko vo svete lepšie ako naši športovci. Politici im pritom nepomáhajú, len im hádžu polená pod nohy a až keď sú úspešní, robia si s nimi selfie. Na pondelkovej tlačovej konferencii to vyhlásil líder Sme rodina Boris Kollár. Jeho hnutie preto považuje myšlienku zriadenia nového ministerstva cestovného ruchu a športu za výbornú.

"Je treba dať tejto téme náležitú vážnosť," myslí si Kollár. Podľa hnutia práve posledná kauza trénera hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernesta Bokroša ukázala, aký zvrátený systém tu dlhodobo máme. "Rodiny sa zadlžujú, predávajú majetky, len preto, aby ich deti mohli vo svete športu preraziť," povedal Kollár.

Líder Sme rodina zároveň vyzval premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby sa situáciou v športe začal zaoberať. "Musíme si uvedomiť, že čo dnes zasejeme, budú žať naše deti. Ak to nespravíme, žiadnu úrodu neuvidia. Preto som presvedčený, že takéto ministerstvo by malo vzniknúť. Ak to necháme takto, že si bude športovať len pár vyvolených, nikam sa nedostaneme," myslí si.

O vytvorení ministerstva športu a cestovného ruchu hovorí najmä SNS. Nedávno sa funkcie ujal oficiálne prvý štátny tajomník pre šport na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozef Gönci. Nový rezort by mal podľa národniarov efektívnejšie riešiť problémy, zabezpečovať adekvátne podmienky pre špičkových reprezentantov a priblížiť šport deťom.