Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

KOMUNÁLNE VOĽBY na Teraz.sk a Tablet.tv: ONLINE priebeh aj výsledky

Foto: Teraz.sk

Portály poskytnú kompletné spravodajstvo TASR obohatené o ONLINE uverejňované údaje Štatistického úradu SR, priame prenosy TABLET.TV z volebných centrál, aj z vyhlásenia výsledkov.

Bratislava 8. novembra (Teraz.sk) - Portály Teraz.sk a TABLET.TV budú pred voľbami, v priebehu volebného dňa, ako aj počas sčítavania hlasov a prezentovania výsledkov komunálnych volieb 2018 prinášať komplexné spravodajstvo TASR obohatené o viaceré špeciálne produkty.

V piatok pred voľbami zverejní Teraz.sk a TABLET.TV poslednú predvolebnú debatu. Vzhľadom na volebné moratórium bude hosťom Peter Novotný z Občianskeho oka a témou budú technické aspekty volieb, teda odpovede na otázky kde a ako sa dá voliť, ako funguje volebný systém v komunálnych voľbách a ako má občan postupovať, ak má podozrenie z protizákonného priebehu volieb. Staršie diskusné relácie venované komunálnym voľbám sú k dispozícii v sekcii Publicistika na Teraz.sk alebo na stránke TABLET.TV

Na banneri v hornej časti hlavnej stránky Teraz.sk budú po zatvorení volebných miestností k dispozícii ONLINE dáta zo Štatistického úradu SR tak, ako bude postupne spočítavať hlasy v jednotlivých mestách a obciach. Paralelne s tým bude Teraz.sk vydávať aj každú jednu čiastkovú správu TASR o výsledkoch spočítavania hlasov. Bude k dispozícii v špeciálnom ONLINE článku, ktorý bude sumarizovať priebeh volebného dňa, sčítavania hlasov a reakcií v nedeľu po voľbách v reálnom čase, ale budú sa dať nájsť aj v sekcii Teraz.sk Regióny alebo v špeciálnej sekcii Komunálne voľby 2018.

Informácie TASR a Teraz.sk doplní TABLET.TV sériou priamych televíznych prenosov z centrál favoritov volieb primátora mesta Bratislavy, rozhovorom s víťazom volieb, ako aj priamym prenosom z nedeľnej tlačovej konferencie Štatistického úradu SR, na ktorej budú zverejnené oficiálne výsledky komunálnych volieb vo všetkých mestách a obciach Slovenska.


Spravodajstvo TASR počas volieb

Spravodajstvo Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) pripravuje komplexné pokrytie nadchádzajúceho volebného víkendu.

Počas soboty 10. novembra navštívia redaktori viac ako 40 volebných miestností v rámci celého Slovenska a multimediálne pokryjú dianie vo všetkých okresoch. Počas celého dňa budú mapovať aktivity Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. TASR slovom a obrazom zaznamená volebné akty ústavných činiteľov a fotografiami a videoreportážami priblíži atmosféru volieb naprieč Slovenskom.

Po 22. hodine budú redaktori sledovať dianie v každom krajskom meste vo volebných centrálach dvoch až troch najsilnejších kandidátov. V prípade Bratislavy budú redaktori TASR vo volebných centrálach až štyroch kandidátov. Prinesú aj prvé reakcie na výsledky volieb nových primátorov a ich protikandidátov.

V nedeľu agentúra ponúkne odberateľom aj analýzu výsledkov volieb od politológov, reakcie politických strán a ich lídrov. V spravodajskom servise nebudú chýbať výsledky volieb vo všetkých krajských a okresných mestách Slovenska, mestských častiach Bratislavy a Košíc a zloženie mestských parlamentov v krajských mestách.

TASR sprostredkuje dianie počas volebného dňa a najdôležitejšie volebné výsledky v krajských mestách taktiež v anglickom i v maďarskom jazyku. Odberatelia maďarského servisu budú navyše informovaní o výsledkoch v okresných mestách s výrazným zastúpením obyvateľov maďarskej národnosti.

Pre odberateľov agentúrneho servisu budú v nedeľu k dispozícii aj grafické prehľady o zvolených kandidátoch na primátorov krajských miest, ich profily či znázornenie zloženia jednotlivých mestských zastupiteľstiev.

TASR do dnešného dňa vydala viac ako 200 správ týkajúcich sa komunálnych volieb. V rámci predvolebného spravodajstva priniesla všetky informácie o technických aspektoch komunálnych volieb – od počtu kandidátov, informácií o nich až po spôsob a pravidlá volieb.

Odberateľom ponúkla aj informácie o volebnom moratóriu a pravidlách spravodajstva počas neho. V rámci špeciálnej predvolebnej témy TASR priniesla rozhovory s 57 kandidátmi na primátorov krajských miest na Slovensku.