Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Karol M. poslal súdu z Belize fax, podľa advokáta sa mu darí dobre

Karol Mello Foto: sanpedrosun.com

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roku 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a objednávateľom mal byť podľa obžaloby Karol M.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Karol M., ktorý je obžalovaný v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave je stále v Belize. Potvrdil to jeho obhajca Peter Schmidl. Okresnému súdu Bratislava 1 odtiaľ obžalovaný faxom poslal súhlas, aby sa súdne pojednávanie konalo bez jeho prítomnosti. O dnešnom termíne pojednávania sa Karol M. dozvedel asi pred tromi týždňami, potvrdil súdu advokát.

"Darí sa mu v podstate dobre, ale darilo by sa mu oveľa lepšie, keby mohol prísť do tohto štátu a odpojednávať si tieto veci a sám sa brániť na súde," povedal po pojednávaní o svojom klientovi Schmidl. "Pokiaľ sa budú rešpektovať lehoty väzby a rešpektovať prezumpcia neviny, mohol by tu sedieť a brániť sa," dodal. Súdne pojednávanie aj tak odročili. Obžalovaný Jozef B. totiž oznámil, že vypovedal plnú moc svojmu doterajšiemu obhajcovi. Súd mu dal desať dní, aby si zvolil nového obhajcu a odročil pojednávanie na jún. Ak si ho Jozef B. nezvolí sám, pridelí mu ho súd.



Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roku 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a objednávateľom mal byť podľa obžaloby Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh ženy – bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Posledné riadne pojednávanie bolo takmer pred rokom. Kľúčový svedok Peter T. vtedy na súde vyrozprával okolnosti, ktoré akcii predchádzali, rozdelenie úloh aj priebeh skutku.