Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. Lajčák sa stretne vo Washingtone s M. Pompeom

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (vpravo) a minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo. Foto: TASR Pavel Neubauer

Pôjde v poradí o ich tretie bilaterálne stretnutie, ktoré bude pokračovaním ich dialógu z novembra 2018 a februára 2019.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) odcestuje v nedeľu (20. 10.) na pracovnú návštevu do USA, kde bude rokovať s americkým ministrom zahraničných vecí Mikeom Pompeom. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Pôjde v poradí o ich tretie bilaterálne stretnutie, ktoré bude pokračovaním ich dialógu z novembra 2018 a februára 2019, zameraného na kľúčové otázky agendy slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ako aj na ďalšie vybrané zahranično-politické témy.

Počas dvojdňového pobytu vo Washingtone bude Lajčák rokovať aj s námestníkom ministra zahraničných vecí USA pre európske a euroázijské záležitosti Philipom Reekerom, s bývalým zástupcom generálneho tajomníka OSN pre politické otázky Jeffreym Feltmanom i s bývalým americkým osobitným predstaviteľom pre Ukrajinu Kurtom Volkerom. Stretne sa aj s predstaviteľmi amerického vládneho, ale i mimovládneho sektora, vystúpi na verejnom podujatí Wilsonovho centra. Súčasťou jeho cesty v USA je aj otvorenie výstavy pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie na pôde George Washington University.