Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Lubyová je pripravená na odbornú diskusiu

Na archívnej snímke ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová Foto: TASR - Marko Erd

Remišová uviedla, že sa chce s ministerkou stretnúť pred televíznymi kamerami a diskutovať o problémoch v rezorte.

Bratislava 15. februára (TASR) - Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) je pripravená na odbornú diskusiu. V reakcii na výzvu poslankyne Veroniky Remišovej (OĽaNO) to pre TASR potvrdil odbor komunikácie rezortu.

"Je právom každého poslanca zozbierať hlasy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR," uviedol odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.


Remišová uviedla, že sa chce s ministerkou stretnúť pred televíznymi kamerami a diskutovať o problémoch v rezorte.

Poslanec parlamentu Branislav Gröhling (SaS) v piatok upozornil ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) na viaceré porušenia zákona zo strany rezortu školstva, napríklad pri protischránkovom zákone či zákone o stimuloch. Gál sa k tejto téme v rámci svojich kompetencií podľa hovorkyne rezortu Zuzany Drobovej už vyjadril. "Všetky subjekty, ktoré dostanú od štátu pomoc, musia byť zaregistrované v registri partnerov verejného sektora. V opačnom prípade môže rezort školstva od zmluvy odstúpiť. Ale nie je to povinnosťou. Zmluvy s víťaznými nezaregistrovanými firmami nie sú neplatné," uviedol ešte dávnejšie minister spravodlivosti.

Dôvodom, pre ktorý chce opozícia ministerku odvolať, sú problémy s prideľovaním stimulov pre projekty na výskum a vývoj. Podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR odovzdali opoziční predstavitelia v piatok, šéf parlamentu Andrej Danko (SNS) avizoval, že schôdzu zvolá zrejme v pondelok (18. 2.) o 13.00 h.