Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská si prevzala cenu Pro Familiis

Poslankyňa Európskeho parlamentu Anna Záborská, archívna snímka. Foto: TASR/ Michal Svítok

Stalo sa tak v maďarskom Veszpréme v rámci úvodného dňa IX. kongresu rodín, ktorý bude až do nedele pokračovať odbornými prednáškami, ako aj rodinnými a detskými programami.

Veszprém 12. júla (TASR) - Slovenská europoslankyňa Anna Záborská si vo štvrtok v maďarskom Veszpréme prevzala cenu Pro Familiis, ktorú jej udelil maďarský minister ľudských zdrojov Miklós Kásler za jej činnosť v záujme rodín a organizovanie konferencií o budúcnosti rodín.

Stalo sa tak v rámci úvodného dňa IX. kongresu rodín, ktorý bude až do nedele pokračovať odbornými prednáškami, ako aj rodinnými a detskými programami, informovala tlačová agentúra MTI.

Cenu si slovenská europoslankyňa prevzala z rúk štátnej tajomníčky maďarského rezortu ľudských zdrojov Katalin Novákovej.

Práve ona ešte na sklonku mája odovzdala rovnaké ocenenie spomínaného ministerstva maďarským laureátom za príkladnú prácu v záujme rodín zdôrazniac vtedy mimoriadny význam rodiny a starostlivosti o deti v záujme omladenia stárnucej maďarskej populácie.

Medzi laureátmi rovnakého ocenenia boli v uplynulých rokoch napríklad aj bývalý španielsky minister vnútra, europoslanec Jaime Mayor Oreja, zakladateľka maďarskej Nadácie Gézengúz Judith Schultheiszová, pomáhajúca už štvrťstoročie chorým deťom, alebo jej krajan-hudobný skladateľ Vilmos Gryllus.