Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Takto sme sa lúčili s exprezidentom Michalom Kováčom

Na snímke príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR stoja pri rakve s telesnými pozostatkami exprezidenta Michala Kováča na verejnej rozlúčke v Rytierskej sále Bratislavského hradu. Foto: TASR/Michal Svítok

Pozostatky prvého slovenského prezidenta uložili na Ondrejskom cintoríne v Bratislave.


Bratislava 14. októbra (Teraz.sk) - Slovensko sa vo štvrtok rozlúčilo štátnym pohrebom s bývalým prezidentom Michalom Kováčom, ktorý zomrel vo veku 86 rokov. Rozlúčka s exprezidentom prebiehala na Bratislavskom hrade a nádvorí Prezidentského paláca. Zádušná omša sa konala v Dóme svätého Martina. Teraz.sk prináša zábery z poslednej rozlúčky s Michalom Kováčom.


.
V Rytierskej sále Bratislavského hradu sa konala rozlúčka so zosnulým prezidentom SR Michalom Kováčom. Na snímke rodina zosnulého prezidenta prijíma kondolencie pri truhle s pozostatkami Michala Kováča. Tretia zľava Emília Kováčová, manželka zosnulého prezidenta a jeho dvaja synovia Michal Kováč ml. (vľavo) a Juraj Kováč (druhý zľava).
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR stoja pri rakve s telesnými pozostatkami exprezidenta Michala Kováča na verejnej rozlúčke v Rytierskej sále Bratislavského hradu.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke smútočný sprievod s ostatkami zosnulého prezidenta Michala Kováča na nádvorí Bratislavského hradu.
Foto: TASR Michal Svítok


Na snímke príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR stoja pri rakve s ostatkami zosnulého prezidenta Michala Kováča umiestnenej na lafete delostreleckej húfnice na nádvorí Bratisla
Foto: TASR Michal Svítok


Na snímke smútočný sprievod s rakvou s ostatkami zosnulého prezidenta Michala Kováča umiestnenej na lafete delostreleckej húfnice, ktorý smeruje z Bratislavského hradu do Prezidentského paláca. Sprievod doprevádzali príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR a Ozbrojených síl SR.
Foto: TASR/Michal Svítok


Príslušníci Čestnej stráže stoja pri rakve s ostatkami prezidenta Michala Kováča počas poslednej rozlúčky na nádvorí Prezidentského paláca.
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke o 13.00 delostrelecké jednotky Ozbrojených síl Ministerstva obrany SR vystrelili 20 delostreleckých sálv počas poslednej rozlúčky so zosnulým prezidentom SR Michalom Kováčom.
Foto: TASR - Miroslav Košírer


Na snímke sprava prezident Českej republiky Miloš Zeman, exprezident SR Rudolf Schuster, exprezident Českej republiky Václav Klaus a jeho manželka Livia Klausová, bývalý prezident Maďarska Pál Schmitt a bývalý prezident Rumunska Emil Constantinescu sedia v Dóme sv. Martina pred začiatkom zádušnej omše za zosnulého prezidenta Michala Kováča. Zádušnú omšu celebroval arcibiskup Stanislav Zvolenský.
Foto: TASR - Michal Svítok


V Dóme sv. Martina sa konala zádušná omša za zosnulého prezidenta SR Michala Kováča, ktorú celebroval arcibiskup Stanislav Zvolenský. Na snímke vpravo sa prítomným prihovoril prezident SR Andrej Kiska. V Bratislave dňa 13. októbra 2016.
Foto: TASR


V Dóme sv. Martina sa konala zádušná omša za zosnulého prezidenta SR Michala Kováča, ktorú celebroval arcibiskup Stanislav Zvolenský. Na snímke sprava prezident Českej republiky Miloš Zeman, exprezidenti SR Rudolf Schuster, Ivan Gašparovič a jeho manželka Silvia Gašparovičová.
Foto: TASR/Michal Svítok