Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vojaci oslávia Deň Ozbrojených síl SR, otvorené budú aj útvary

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Dni otvorených dverí zorganizuje väčšina útvarov v piatok (21.9.) od 9. do 12. h.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Bojové vozidlá, ako aj dynamické ukážky novej leteckej techniky uvidia návštevníci v sobotu (22.9.) na Dni Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom. S prácou profesionálnych vojakov sa môžu zoznámiť aj na Dni otvorených dverí, ktorý zorganizuje väčšina útvarov v piatok (21.9.) od 9. do 12. h. TASR informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

"Často sa stretávame s tým, že verejnosť nevie, čo konkrétne naši vojaci robia, preto sme sa pri príležitosti ich sviatku rozhodli otvoriť naše útvary verejnosti," vysvetlil minister obrany Peter Gajdoš. Vojaci si totiž pripomínajú 25. výročie vzniku Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl. Ako doplnil minister obrany, na oslavách nebude chýbať ani prototyp bojového obrneného vozidla 8x8, ktorý je jedinečným produktom slovenského obranného priemyslu.

Deň Ozbrojených síl SR si Slovensko pripomína pri príležitosti víťazstva slovenských dobrovoľníkov nad uhorskými jednotkami a maďarskými národnými gardami v bitke pri Brezovej pod Bradlom v roku 1848. Deň otvorených dverí sa uskutoční v útvaroch ozbrojených síl v Leviciach, Seredi, Trebišove, Michalovciach, Prešove, Martine, Trenčíne, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Nemšovej, Zemianskych Kostoľanoch, Nitre, Sliači a Zvolene.