Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Fico: Mojou hlavnou ambíciou je príprava Smeru na parlamentné voľby

Na archívnej snímke premiér SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR - Marko Erd

Premiér má podľa vlastných slov záujem vyhrať aj piate parlamentné voľby a zostaviť štvrtú vládu.

Bratislava 24. februára (TASR) – V Smere-SD sa momentálne nediskutuje o téme odchodu jeho predsedu Roberta Fica do čela Ústavného súdu SR. V sobotnej rozhlasovej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol premiér Fico. Informácie o tom, že uvažuje o kandidatúre na Ústavný súd s cieľom stať sa jeho predsedom priamo neodmietol. Vyhlásil však, že jeho hlavnou ambíciou je momentálne príprava strany na parlamentné voľby v roku 2020.

Fico v tejto súvislosti pripomenul, že Smer-SD je v moderných dejinách Slovenska najúspešnejšia politická strana, ktorá vyhrala za sebou štvoro parlamentných volieb a zostavila tri vlády. Premiér má podľa vlastných slov záujem vyhrať aj piate parlamentné voľby a zostaviť štvrtú vládu. "To je moja ambícia, na ktorej pracujem," zdôraznil.

"Ak má Smer-SD podporu, ktorá sa stále pohybuje medzi 25-timi až 30-timi percentami, čo by za to dali iní, keby to tak bolo, a má šancu vyhrať piate parlamentné voľby a opäť zostaviť vládu,, je mojou povinnosťou tie opraty držať v rukách, a urobiť všetko, aby Smer-SD bol takou politickou stranou, ktorá v histórii Slovenska bude ťažko prekonaná," uviedol ministerský predseda.

Fico doslova uviedol, že celý tento rok bude pripravovať vládu a Smer-SD na parlamentné voľby 2020. "Každý by ma najradšej vyhnal z politiky a poslal niekde inde. My teraz vôbec na túto tému nehovoríme," povedal s tým, že stranu na budúci rok čakajú voľby do Európskeho parlamentu, na jeseň ťažké komunálne voľby a tiež prezidentské voľby.

"Tu veľmi jasne znovu opakujem, že v žiadnom prípade nebudem kandidovať na post prezidenta,"
zvýraznil Fico. Smer-SD podľa neho v žiadnom straníckom orgáne zatiaľ nepreberal, kto bude v prezidentských voľbách kandidovať. "To by bolo správne oznámiť niekde na prelome letných prázdnin," vysvetlil. Smer-SD podľa slov jeho predsedu nebude čakať na vyjadrenie súčasného prezidenta Andreja Kisku a bude hľadať kandidáta. "Toto nie je rozhodujúce v našom rozmýšľaní," doplnil.