Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Danko má informácie, že Kiskovi nič nebráni vo vymenovaní novej vlády

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Šéf SNS sa nechcel vyjadrovať k osobe Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta.

Bratislava 21. marca (TASR) - Prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi by už nič nemalo brániť vo vymenovaní novej vlády. Takéto informácie má šéf SNS a predseda parlamentu Andrej Danko, ktorý to povedal v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

"Pretože aj prezident si je vedomý, že aj on musí robiť všetko pre funkčnosť vlády," uviedol Danko. Myslí si, že Kiska a ani vládni predstavitelia sa nebránia spoločenskému kompromisu.

Danko tvrdí, že v súčasnej situácii je pripravený byť maximálne súčinný. "Teda ak prezident vymenuje novú vládu, som pripravený bezodkladne na druhý deň zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu na vyslovenie dôvery vláde."

Šéf SNS sa nechcel vyjadrovať k osobe Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta. Tvrdí, že mu neprináleží hovoriť, či má, alebo nemá ostať vo svojej funkcii. "Nechcite zo mňa robiť kata," zdôraznil.

Danko povedal, že sa nebojí vyvodiť zodpovednosť voči jemu blízkym ľuďom zo strany, u ktorých by sa potvrdilo prepojenie s mafiánskym prostredím. "Ak sa niečo takéto preukáže, nebudem váhať ani sekundu a rozlúčim sa s ním," dodal Danko.