Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Muža, obvineného z dvoch mafiánskych vrážd, prepustili z väzby

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Szamaranského poslal za mreže Špecializovaný trestný súd preto, aby nepokračoval v trestnej činnosti.

Bratislava 19. októbra (Teraz.sk/TASR) - Rozhodnutím najvyššieho súdu SR v utorok 18.októbra prepustili zo žilinskej väzby Rolanda Szamaranského.

Informuje o tom portál tvnoviny, odvolávajúc sa na zdroje TV Markíza s tým, že muža pritom poslal za mreže Špecializovaný trestný súd preto, aby nepokračoval v trestnej činnosti.

Ako ďalej portál uvádza, Roland Szamaranský bol jedným z ôsmich mužov z dunajskostredskej skupiny, ktorých zatkli policajti ešte v máji tohto roka. NAKA ho mala obviniť z vraždy Vojtecha Écsiho a Branislava K.

Najvyšší súd (NS) Slovenskej republiky v senáte zloženom z predsedu senátu Martina Piovartsyho a sudcov Pavla Farkaša a Štefana Harabina v trestnej veci obvineného Rolanda Sz. rozhodol tak, že napadnuté uznesenie sa zrušilo a obvinený Roland Sz. sa prepúšťa z väzby na slobodu. TASR informovalo Oddelenie komunikácie s verejnosťou NS SR.

„Senát z obsahu predloženého spisu zistil, že obvinený Roland Sz. súdne trestaný doposiaľ nebol, od spáchania skutku uplynul už dlhý čas trinástich rokov, organizovaná skupina, ktorej mal byť členom, už šesť rokov neexistuje a pre iný trestný čin obvinený stíhaný nie je. Na podklade uvedeného preto senát NS SR dospel k záveru, že v súčasnom štádiu trestného stíhania žiadna konkrétna skutočnosť, odôvodňujúca reálnu obavu z konania obvineného, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti, neexistuje,“ konštatuje sa v stanovisku NS SR.

Prepustenie obvineného z väzby na slobodu podľa NS SR neznamená, že v budúcnosti nemôže byť vzatý do väzby.

Proti uzneseniu NS SR sťažnosť nie je prípustná.