Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra nemá informácie, že by niekto unášal vietnamského občana

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V reakcii na medializované informácie, že berlínsky vyšetrovatelia už nepochybujú, že bol pri únose použitý slovenský vládny špeciál, to uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Petar Lazarov.

Bratislava 31. júla (TASR) - Ministerstvo vnútra nemá informácie, že by ktokoľvek zo Slovenska unášal vietnamského občana do zahraničia. V reakcii na medializované informácie, že berlínsky vyšetrovatelia už nepochybujú, že bol pri únose použitý slovenský vládny špeciál, to uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Petar Lazarov.

O tom, či budú prípad vyšetrovať aj slovenské orgány, musí podľa neho rozhodnúť prokuratúra a polícia, nie rezort vnútra. "Pokiaľ sa tak stane, rezort vnútra poskytne vyšetrovateľom maximálnu súčinnosť tak, ako to robil aj doteraz," dodal.

"Prípad vyšetruje nemecká polícia, nakoľko únos sa mal odohrať v Nemecku a nie na Slovensku," pripomenul Lazarov. Slovenská strana jej pritom podľa jeho slov poskytuje súčinnosť. "Uskutočnilo sa viacero výsluchov a len samotný rezort vnútra odpovedal v poslednom období v tejto veci na päť dožiadaní," priblížil.

Slovenský postup v prípade kritizoval i prezident SR Andrej Kiska a predstavitelia opozície. Kiska očakáva, že sa o vyšetrovaní podozrení z medzinárodného únosu dozvie od slovenských, nie nemeckých vyšetrovateľov. Upozornil tiež, že prípad môže mať dôsledky pre vzťahy medzi Slovenskom a Nemeckom. "Rezort vnútra nemá informácie, že by tento prípad negatívne ovplyvňoval náš vzťah s nemeckým partnerom," vyhlásil Lazarov.