Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Zatiaľ 14 osôb bude podľa rezortu vnútra zbavených mlčanlivosti

Na archívnej snímke ministerka vnútra SR Denisa Saková. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerka vnútra SR Denisa Saková sa v stredu taktiež stretne s veľvyslancom Nemecka na Slovensku.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Rezort vnútra poskytne orgánom činným v trestnom konaní všetky požadované dokumenty a v stredu (8.8.) budú zbavené mlčanlivosti všetky osoby, ktoré môžu v súvislosti s únosom vietnamského podnikateľa poskytnúť relevantné informácie. Zatiaľ pôjde o 14 osôb. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Petar Lazarov.

"Rezort je pripravený na maximálnu súčinnosť v prípade únosu vietnamského občana. Pripomíname slová predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD), že iba skutočná pravda na základe dôkladného vyšetrovania môže priniesť viac svetla do medializovaných informácií," uviedol Lazarov. Dodal, že MV SR sa nebude vyjadrovať ku konkrétnym okolnostiam návštevy vietnamskej delegácie na Slovensku, pretože celú vec momentálne vyšetrujú slovenské orgány činné v trestnom konaní.

Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD) sa v stredu taktiež stretne s veľvyslancom Nemecka na Slovensku. Chce ho ubezpečiť, že rezort vnútra poskytne pri vyšetrovaní tejto veci maximálnu súčinnosť, tak ako ju doteraz poskytoval nemeckým vyšetrovacím orgánom.

S nemeckým veľvyslancom na Slovensku Joachimom Bleickerom sa v utorok stretol prezident Andrej Kiska. Oznámil mu, že Slovensko začalo robiť potrebné kroky na objasnenie podozrenia zo zapojenia slovenských štátnych orgánov do únosu občana Vietnamu z Nemecka.