Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do niektorých oblastí Afriky

Na archívnej snímke vojaci v Sudáne. Foto: TASR/AP

Vylúčené podľa rezortu nie sú ani demonštrácie a protesty, ktoré sa môžu zmeniť na násilné alebo mať za následok zatvorenie obchodov a verejných služieb či obmedzenie pohybu.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania alebo necestovať do niektorých oblastí viacerých krajín Afriky. Ide o Rwandu, Keňu, Ugandu a Konžskú demokratickú republiku. Naďalej tiež odporúča opustiť Sudán. Rezort o tom informoval na webe.

Upozorňuje, že v niektorých oblastiach daných krajín nie je vylúčená hrozba výskytu teroristických útokov. Varuje aj pred prípadmi násilnej trestnej činnosti vrátane lúpežných prepadnutí, ozbrojených lúpeží či krádeží áut. Vylúčené podľa rezortu nie sú ani demonštrácie a protesty, ktoré sa môžu zmeniť na násilné alebo mať za následok zatvorenie obchodov a verejných služieb či obmedzenie pohybu.

MZVEZ zároveň pre pretrvávajúci vojenský konflikt v Chartúme a ďalších častiach Sudánu odporúča opustiť územie krajiny. "Všetky cestovné odporúčania sú uvedené na webovej stránke ministerstva, ako aj na stránkach zastupiteľných úradov v časti cestovanie/oznamy a upozornenia pred cestou," poznamenalo ministerstvo.