Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na pozíciu predsedu predstavenstva VšZP sa prihlásila jedna osoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rezort zdravotníctva SR vyhlásil výberové konanie na túto pozíciu vo februári.

Bratislava 11. marca (TASR) – Do výberového konania na predsedu predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) sa doteraz prihlásila jedna osoba. TASR to potvrdila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. Nevylúčila však, že záujemcov bude viac.

Rezort zdravotníctva SR vyhlásil výberové konanie na túto pozíciu vo februári. "Do predmetného výberového konania sa k dnešnému dňu (11. 3.) prihlásil jeden uchádzač. Nakoľko termín na podanie žiadostí spolu s požadovanými dokladmi bol stanovený na 8. marca 2019, je predpoklad, že poštou doručené môžu byť v najbližších dňoch ešte ďalšie žiadosti o účasť na predmetnom výberovom konaní," spresnila.

MZ SR ako stopercentný akcionár VšZP od predsedu jej predstavenstva vyžaduje viaceré kvalifikačné požiadavky. Okrem vysokoškolského vzdelania a najmenej päťročnej praxe v oblasti zdravotného poistenia, zdravotnej starostlivosti, finančnej oblasti, v oblasti verejného obstarávania alebo v oblasti práva musí spĺňať aj a najmenej trojročné riadiace skúsenosti v niektorej z týchto oblastí. Záujemca mal za úlohu tiež vypracovať projekt na tému 'Zvýšenie efektivity zdravotnej poisťovne', a to minimálne v rozsahu desiatich strán.

Terajšou šéfkou predstavenstva správnej rady štátnej zdravotnej poisťovne a jej generálnou riaditeľkou je Ľubica Hlinková. Tá dočasne nahradila Miroslava Kočana, ktorý sa svojej funkcie vzdal k 30. septembru 2018. Dôvody abdikácie VšZP ani ministerstvo vtedy nekomentovali.