Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NAKA zadržala v prípade športovej korupcie 22 osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lenka Krošláková

Medzi zadržanými figurujú hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti zápasov, ako aj funkcionári klubov.

Bratislava/Banská Bystrica 7. júla (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pri sobotnom zásahu v Banskobystrickom kraji 22 osôb v prípade športovej korupcie vo futbale. Informoval o tom portál tvnoviny.sk, zásah potvrdila polícia na facebooku.

Pri akcii poskytol súčinnosť aj Slovenský futbalový zväz (SFZ). Podľa informácií portálu ide o podozrenia z prijímania úplatkov v súťažiach riadených Stredoslovenským futbalovým zväzom (SsFZ).

"Celkovo je 21 obvinených a jeden podozrivý. Medzi zadržanými figurujú hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti zápasov, ako aj funkcionári klubov. Rozhodcovia a delegáti údajne brali úplatky od predstaviteľov klubov v rozpätí apríla a júna tohto roka za to, aby svojím konaním ovplyvnili výsledok futbalových zápasov a aby bola zabezpečená výhra vybranému futbalovému klubu," napísali tvnoviny.sk.

"Slovenský futbalový zväz vyvíja v uplynulých rokoch maximálne úsilie v boji proti manipulácii priebehu a výsledkov futbalových stretnutí na Slovensku, a to či už prostredníctvom aktivít zameraných na osvetu a vzdelávanie v tejto oblasti, ako aj v prípadoch vyšetrovania manipulácie priebehu a výsledkov futbalových stretnutí u nás. Ako sme už viackrát deklarovali, naším prvoradým záujmom je, aby bol akýkoľvek relevantný podnet na manipuláciu futbalových stretnutí dôkladne vyšetrený, a aby zo záverov vyšetrovania boli vyvodené primerané dôsledky, či už v rovine civilnej, alebo športovej. V rámci našej dlhodobej spolupráce sa podarilo Národnej protikorupčnej jednotke - expozitúra Bratislava (NAKA) odhaliť prípad manipulácie futbalových stretnutí stredoslovenských regionálnych súťaží. SFZ poskytol pri vyšetrovaní prípadu orgánom činným v trestnom konaní maximálnu súčinnosť. Podrobnejšie sa SFZ k aktuálnej kauze vyjadrí po prijatí oficiálnej správy od NAKA prostredníctvom svojej oficiálnej stránky www.futbalsfz.sk. Dovtedy sa k tomuto prípadu nebudeme vyjadrovať," znelo stanovisko zväzu na oficiálnej stránke.