Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

NAKA zastavila trestné stíhanie vo veci údajného vydierania A. Kisku

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Fico sa mal Kiskovi podľa slov bývalej hlavy štátu vyhrážať v čase, keď sa expremiér snažil získať post predsedu Ústavného súdu SR.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zastavila trestné stíhanie vo veci údajného vydierania bývalého prezidenta SR Andreja Kisku bývalým premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Informuje o tom denník Nový Čas a televízia JOJ na svojom webe Noviny.sk s tým, že im potvrdilo Prezídium Policajného zboru.

Vyšetrovateľ v kauze údajného vydierania Kisku zo strany Fica podľa televízie rozhodol, že skutok nie je trestným činom.

"Vyšetrovateľ NAKA začal preverovať podozrenie z trestného činu vydierania ex offo. Vyšetrovateľ si predvolal na výsluch všetky zainteresované osoby, po vyhodnotení vec 11.09.2019 zastavil, pretože nie je tento skutok trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," uviedla podľa Nového Času hovorkyňa prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Fico sa mal Kiskovi podľa slov bývalej hlavy štátu vyhrážať v čase, keď sa expremiér snažil získať post predsedu Ústavného súdu SR. Poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (SaS) preto podal trestné oznámenie. Najvyšší predstavitelia štátu sa tak striedali na výsluchoch.