Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Národná koalícia predstavila 14 kandidátov do Európskeho parlamentu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lídrom bude podpredseda strany Peter Tomeček. Na druhom mieste kandidačnej listiny je právnik a vysokoškolský pedagóg Anton Martvoň.

Bratislava 22. februára (TASR) – Mimoparlamentná politická strana Národná koalícia schválila 14-člennú kandidačnú listinu pre voľby do Európskeho parlamentu. Lídrom bude podpredseda strany Peter Tomeček. TASR o tom informoval Tomáš Szmrecsányi, riaditeľ tlačového a komunikačného oddelenia Národnej koalície. 

Na druhom mieste kandidačnej listiny je právnik a vysokoškolský pedagóg Anton Martvoň. Tretie miesto patrí stredoškolskému pedagógovi Slavomírovi Harabinovi, štvrté Radovanovi Znášikovi.

"Aj na ďalších miestach sa umiestnili zaujímavé, fundované a skúsené osobnosti, ktoré dokážu presadzovať nielen záujmy Slovenska a jeho obyvateľov v rámci EÚ, ale zasadia sa spolu so zástupcami talianskej vládnej strany Liga Severu za reformu EÚ, za zastavenie migrácie, dôslednú ochranu vonkajších hraníc Európy a ochranu národných štátov i na kresťanských pilieroch postavenú európsku civilizáciu," poznamenala predsedníčka Národnej koalície Slavěna Vorobelová.

Na ôsmom mieste kandidátky je napríklad bývalý dvojnásobný poslanec Európskeho parlamentu a exminister financií Sergej Kozlík.