Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Nepretržité čítanie Svätého písma v Bratislave sa začne v pondelok

Biblia dňom i nocou - súvislé čítanie a počúvanie Svätého písma sa v Bratislave uskutočnilo prvýkrát v Kostole sv. Ladislava na konci cirkevného roka 2009/2010.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Pod názvom "Biblia dňom i nocou" sa od pondelka 26. novembra do piatka 30. novembra uskutoční v bratislavskom Kostole sv. Ladislava už tretie súvislé čítanie a počúvanie celého Svätého písma.

Tohtoročné podujatie je súčasťou aktivít Roka sv. Cyrila a Metoda, ktorí nám priniesli slová Svätého písma v reči ľudu. Zároveň je to aj súčasť Roka viery, ktorý vyhlásil pápež Benedikt XVI., pretože kresťanská viera čerpá svoje základy zo Svätého písma.

Kontinuálne čítanie a počúvanie Svätého písma v pondelok o 9.00 h otvorí a prvým čítajúcim bude bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský, informoval Arcibiskupský úrad v Bratislave.

Prvoradý cieľ podujatia je duchovný - verejným čítaním (dôstojným prednášaním) slova vo Svätom písme vyznať svoju vieru a ohlasovať celý Boží plán, ktorý nám sám Boh v Biblii zanechal. Zároveň sa prečíta celé Sväté písmo vo schválenom katolíckom preklade.

Biblia dňom i nocou - súvislé čítanie a počúvanie Svätého písma sa v Bratislave uskutočnilo prvýkrát v Kostole sv. Ladislava na konci cirkevného roka 2009/2010 z iniciatívy veriacich bratislavských farností pod záštitou arcibiskupa Zvolenského. Aktivita Biblia dňom i nocou úspešne pokračovala aj na jeseň 2011 druhým ročníkom.

Súvislé čítanie a počúvanie Biblie bude možné sledovať aj on-line prostredníctvom priameho prenosu na internetovej stránke biblia.abu-bratislava.sk.