Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Obvinili jedeného z posledných bossov bratislavského podsvetia

Vo väzbách alebo obvinení na slobode osoby považované za šéfov všetkých bratislavských skupín sú - Juraj O. - piťovci, Ľubomír J. - jakšíkovci, Ladislav B. a Viliam R. - sýkorovci.

Bratislava 16. marca (TASR) - Polícia obvinila Ľubomíra K., ktorý je považovaný za šéfa skupiny takáčovcov a zároveň za jedného z posledných bossov bratislavského podsvetia.

V súčasnosti sa nachádzajú vo väzbách alebo sú obvinení na slobode osoby považované za šéfov všetkých bratislavských skupín - Juraj O. - piťovci, Ľubomír J. - jakšíkovci, Ladislav B. a Viliam R. - sýkorovci.

Vyšetrovateľ 14. marca obvinil ďalších 13 ľudí z podvodov s nehnuteľnosťami za 2,5 milióna eur. Obvinenými sú šéf skupiny takáčovcov Ľubomír K., muži zo skupiny sýkorovcov či agent kriminálneho spravodajstva Jozef D. Na zozname obvinených je aj Ladislav B. a muž, ktorý v minulosti dostal pôžičku od súčasného šéfa Úradu boja proti organizovanej kriminalite Petra K. Ten bol v tom čase v civile. Medzi ďalšími obvinenými figurujú mená známe z iných podvodov s nehnuteľnosťami. Píše najnovšie portál čas.sk.

Okrem podvodov sú obvinení aj z legalizácie príjmov z trestnej činnosti a založenia zločineckej skupiny.

"V uvedenom prípade v tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne informácie. Akékoľvek informácie by mohli zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci," uviedol pre čas.sk hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Ľubomír K., prezývaný Kudla, je považovaný za šéfa bratislavskej skupiny takáčovcov. Skupina nesie meno po Jánovi Takáčovi, ktorého zavraždili v júli 2003 desiatimi ranami z automatickej zbrane na bratislavských Kramároch v luxusnom terénom mercedese. Vraha polícia nedolapila. Píše čas.sk. Podľa informácií TASR je Ľubomír K. vo viacerých civilných súdnych sporoch ako navrhovateľ či odporca.

Podľa aktuálnych zoznamov záujmových osôb, ktoré sú na verejnosti známe ako mafiánske, má táto partia 69 členov. Píše ďalej portál čas.sk. Skupina takáčovcov sa zviditeľnila v kauze mafiánskych vrážd Petra "Havla" Havasiho zo skupiny sýkorovcov a Karola Patasyho staršieho (otca Karola P. mladšieho považovaného za silného člena skupiny piťovcov) a dvoch únosov čínskych podnikateľov. Proces v tejto kauze prebieha na Okresnom súde Bratislava I. Z vrážd a únosov sú obžalovaní Marián G., Patrik V. a ďalší dvaja muži, ktorí mali blízko k takáčovcom.

Partia je známa aj dlhodobými spormi s piťovcami. Píše ďalej portál. Napríklad, keď policajti pred niekoľkými rokmi kontrolovali pri jazde auto takáčovcov, našli im v ňom okrem zbrane aj fotografie Juraja O., alias Piťa, fotografie jeho blízkych aj dokumenty o podnikaní Piťových známych.

V minulosti mali takáčovci dobré kontakty s vysokopostavenými policajtmi a dobré vzťahy s príslušníkmi SIS na riadiacich funkciách. Píše okrem iného portál.