Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

OLO predstavilo svoje priority, kladie dôraz na enviromentálne hodnoty

Ilustračné foto Foto: TASR - Miroslav Košírer

Najdôležitejšou prioritou a strategickou úlohou pre mestskú spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) a.s. je zvýšenie kvality služieb, ktoré poskytuje pre Hlavné mesto SR Bratislava.

Bratislava 25. apríla (TABLET.TV) - Ďalšími prioritami spoločnosti OLO a.s. je tiež rozšírenie a zmodernizovanie zberného dvoru na Starej Ivánskej ceste, vybudovanie nového zberného dvoru vo Vlčom hrdle, či vytvorenie podmienok pre nové zberné dvory v ďalších lokalitách Bratislavy.

V novom programovom období 2014 – 2020 sa bude spoločnosť OLO a.s. prvýkrát v histórií uchádzať o čerpanie eurofondov z Operačného programu Kvalita životného prostredia, prioritná os 1, prostredníctvom projektu Zber a zhodnotenie biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) mesta Bratislava – I. etapa.

V spolupráci s hlavným mestom a mestskými časťami chce OLO pripraviť pilotný projekt na polopodzemné/podzemné kontajnery s cieľom vytvoriť funkčné a estetické kontajnerové stojiská.
Cieľom všetkých priorít je prezentovať spoločnosť OLO tak, aby sa zvýraznili environmentálne hodnoty a prínosy vo vzťahu k Bratislave a k obyvateľom.

Závod Spaľovňa odpadu tiež čaká modernizácia systémov. Pripravuje sa upgrade existujúcich systémov, riadiaceho systému spaľovania odpadov, AMS – automatického monitorovacieho systému kontinuálneho merania splodín horenia, teda spalín, riadiaceho systému CHÚV – chemickej úpravy vody.