Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Reakcie OPOZIČNÝCH politikov na vládu P. Pellegriniho

Na archívnej snímke Boris Kollár. Foto: TASR Michal Svítok

Prinášame reakcie opozičných politických strán na rozhodnutie prezident SR A. Kisku vymenovať vládu P. Pellegriniho.

Bratislava 21. marca (TASR) - Opozičné hnutie Sme rodina prijíma rozhodnutie prezidenta SR Andreja Kisku vymenovať vládu Petra Pellegriniho (Smer-SD). Napriek tomu si stále myslí, že najlepším riešením súčasnej situácie sú predčasné voľby. Hnutie Borisa Kollára to uviedlo vo svojom stanovisku.

"Na jednej strane chápeme, že (prezident) sa takýmto spôsobom snaží upokojiť situáciu. Na druhej strane však máme obavy, že pri tom, čo sa deje a aké veci neustále vychádzajú na povrch, nemusí tento prezidentov krok viesť k upokojeniu," uvádza Sme rodina.

Hnutie sa čuduje, že koalícia si neverí a odmieta predčasné voľby. Tie sú podľa Sme rodina "najlepším a najférovejším riešením". Hnutie dodáva, že do politiky prišlo ľuďom pomáhať a nie klamať, kradnúť a podvádzať. "O to sa snažíme, a preto sa predčasných volieb nebojíme," doplnilo hnutie.

Nová vláda dôveru poslancov SaS nedostane


Vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorú vo štvrtok (22.3.) vymenuje prezident SR Andrej Kiska, nedostane dôveru poslancov opozičnej SaS v parlamente. TASR o tom informovala strana s tým, že neverí ochote a schopnostiam novej vlády urobiť zo Slovenska spravodlivý štát s fungujúcimi verejnými službami.

SaS tvrdí, že je pozoruhodné, čo všetko boli strany Smer-SD, SNS a Most-Híd ochotné strpieť, aby si udržali moc a ako ďaleko dokázali zájsť "v zúfalej snahe odolať masovému odporu občanov Slovenska".

"História Smeru-SD a SNS je históriou populistických, protireformných strán, ktorých hlavnou úlohou je cudzopasiť na verejnom majetku a roznášať po spoločnosti vírus klientelizmu. Most-Híd sa pretvoril na stranu, ktorá sa im chce v tom podobať," uviedla SaS.