Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Pellegrini mal dopravnú nehodu, jeho autu skočil do dráhy jeleň

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Milan Kapusta

Okrem Pellegriniho sa v tom čase v aute nachádzala jeho ochranka.

Bratislava 23. októbra (Teraz.sk) - Predseda vlády Peter Pellegrini mal cestou na výjazdové rokovanie vlády v Kežmarku nehodu. Informuje o tom portál noviny.sk. Informáciu Úrad vlády (ÚV) SR zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Premiérovi mal skočiť pred vládnu limuzínu jeleň medzi Popradom a Veľkou Lomnicou.

Ako ďalej portál uvádza, okrem Pellegriniho sa v tom čase v aute nachádzala jeho ochranka. Pri nehode sa ľahko zranil vodič.

Premiér Peter Pellegrini potvrdil, že mal dopravnú nehodu


Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) potvrdil, že mal cestou na utorkové výjazdové rokovanie vlády dopravnú nehodu. Na svoj program v Kežmarku prišiel však načas.

Ako uviedol, na dnešnú cestu "nezabudne". Vysvetlil, že pri presune do Kežmarku im priamo na vozidlo skočil jeleň. "Zaregistroval som veľkú ranu, ktorá smerovala na predný čelný stĺpik vozidla. Vyrazili airbagy, praskli okná. Vodič zareagoval veľmi dobre, vozidlo zbrzdil. Nezišli sme z cesty. S nikým sme sa nezrazili. Následne som prestúpil do druhého sprievodného vodidla," priblížil.

Po príchode do Kežmarku premiér pokračoval v rokovaniach, ale priznal, že po skončení konferencie navštívi zdravotnícke zariadenie. "Neviem, či som si neublížil v oblasti krčnej chrbtice, ale nemyslím si, že to bude niečo vážne, skôr preventívna prehliadka. Bolo to veľmi nepríjemné, stalo sa to v priebehu sekundy," doplnil. Taktiež poďakoval vodičovi aj ochranke.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Aleny Krčovej záchranári na mieste ošetrili ľahko zraneného muža. "Jeho zdravotný stav si nevyžadoval prevoz do nemocničného zariadenia," povedala pre TASR.

Premiér P. Pellegrini je po dopravnej nehode v poriadku, bude však nosiť golier


Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) je po utorkovej rannej dopravnej nehode, ku ktorej došlo počas jeho cesty na výjazdové rokovanie vlády v Kežmarku, zdravotne v poriadku. Potvrdil to po vyšetrení v popradskej nemocnici. Išlo o jeho prvú dopravnú nehodu vo funkcii ústavného činiteľa.

„Vyšetrenie nepreukázalo nič vážne, môže ísť len o ľahké podvrtnutie chrbtice. Vyfasoval som golier, ktorý si mám založiť, keď cestujem v aute a prípadne ďalších niekoľko dní, kým sa mi to ustáli. Iné zranenia CT neodhalilo," povedal Pellegrini.

Doplnil, že počas jazdy on ani vodič nestihli zaregistrovať, že sa k autu blíži jeleň a nehode sa nedalo predísť. „Naozaj si na cestách musíme dávať všetci pozor. Stret so zverou je veľmi nepríjemný. Ďakujem Bohu, že sme toho jeleňa netrafili o trošku neskôr, keď už by bol na kapote a cez čelné sklo sa mohla stať väčšia tragédia," uzavrel s tým, že na utorkové rokovanie vlády nezabudne veľmi dlho.