Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Pohár trpezlivosti na Slovensku už podľa premiéra Fica pretiekol

Róbert Fico Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pravdepodobnosť rozpadu eurozóny vidí v pomere 50 ku 50. Nemyslí tým však úplný rozpad, ale napríklad odchod niektorých krajín.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Ak bude akýkoľvek štát v Európe žiadať ďalšie úľavy nad rámec toho, čo mu už bolo poskytnuté, napríklad časové alebo finančné, Slovensko s tým bude mať vážny problém. V dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).

"Aj náš pohár trpezlivosti už skončil," podotkol Fico. Pri akýchkoľvek ďalších žiadostiach krajín Európy tak budeme podľa premiéra klásť prísne podmienky. "Alebo možno dôjdeme až k negatívnemu stanovisku," dodal. Štáty EÚ sa už totiž podľa jeho slov poučili zo situácie v Grécku. "Situácia okolo Grécka sa už nemôže opakovať," konštatoval Fico.

Pravdepodobnosť rozpadu eurozóny vidí v pomere 50 ku 50. Nemyslí tým však úplný rozpad, ale napríklad odchod niektorých krajín. Európa je na tom podľa Fica zle, čaká recesiu. "My sa zatiaľ držíme," podotkol premiér na adresu Slovenska. Opäť však zdôraznil potrebu konsolidačných opatrení v štáte, ktoré vláda pripravila.