Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

NAKA zadržala Michala V., je obvinený z daňového podvodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Michal V. je známy tým, že v minulosti hovoril o korupcii štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej.

Bratislava 16. mája (TASR) – Michala V., ktorý čelí obvineniu z daňového podvodu, zadržala v stredu Národná kriminálna agentúra (NAKA). Dôvodom zadržania bolo obava, že by pôsobil na svedkov v danej trestnej veci. Obvinenie zo spáchania trestného činu skrátenia dane a poistného bolo voči nemu vznesené ešte v utorok (15.5.).

"Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov, ktoré dnes prebiehajú, a to výsluch svedkov a obvinenej osoby, vyšetrovateľ Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru rozhodne, či aj naďalej trvajú dôvody väzby alebo tieto už po vykonaní procesných úkonov odpadli a obvinená osoba bude prepustená zo zadržania," uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Trestné stíhanie sa začalo ešte vlani v auguste.

Michal V. je známy tým, že v minulosti hovoril o korupcii štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. Korupčná kauza sa podľa neho mala týkať ešte obdobia, keď Jankovská pôsobila ako sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne. Michal V. neskôr svoje tvrdenia odvolal.