Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VEĽKÉ PÁTRANIE UKONČENÉ: Polícia našla 2,5-ročného chlapca

Na archívnej snímke nezvestný 2,5-ročný Vratislav Václaviak z Prievidze. Foto: TASR KR PZ Trenčín

Otec dieťaťa sa na základe uverejnenia veci v médiách snažil dieťa doviesť k matke, informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Prievidza 20. mája (TASR) - Polícia odvolala mimoriadne pátranie po 2,5-ročnom Vratislavovi Václaviakovi z Prievidze. Chlapca v pondelok vypátrali príslušníci kriminálnej polície na Úzkej ulici v Prievidzi.

"Otec dieťaťa sa na základe uverejnenia veci v médiách snažil dieťa doviesť k matke. Dieťa odovzdali matke v pondelok v popoludňajších hodinách, bez ujmy na zdraví a v poriadku," informoval ďalej TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Otca podľa neho policajti predviedli pred vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Prievidza.

Po maloletom chlapcovi pátrala polícia po tom, čo ho jeho otec v nedeľu (19. 5.) zobral do zoologickej záhrady v Bojniciach. Matke, ktorá ho má vo vyslovenej starostlivosti, ho však v dohodnutý čas nevrátil. Polícia v tejto súvislosti prijala aj trestné oznámenie pre podozrenie zo zločinu únosu.