Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Polícia pri vyšetrovaní vraždy J. Kuciaka zaistila takmer 800 stôp

Na snímke policajt v obci Veľká Mača pri Galante, kde polícia našla v rodinnom dome zastreleného novinára a jeho priateľku v pondelok 26. februára 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

K dnešnému dňu sú z úkladnej vraždy obvinení Tomáš Sz. ako vykonávateľ, Alena Zs. ako objednávateľka, Miroslav M. a Zoltán A.

Bratislava 21. februára (TASR) - Vyšetrovanie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prinieslo za rok štyri obvinenia z úkladnej vraždy, 12 zadržaných osôb, desiatky prehliadok a takmer 800 zaistených stôp. Informuje o tom Polícia SR na svojom profile na sociálnej sieti pri príležitosti štvrtkového prvého výročia smrti Kuciaka.

"K dnešnému dňu sú z úkladnej vraždy obvinení Tomáš Sz. ako vykonávateľ, Alena Zs. ako objednávateľka, Miroslav M. za účastníctvo a Zoltán A. za pomoc," uvádza polícia. Súčasťou vyšetrovania v septembri 2018 bola akcia News I. Policajti počas nej vykonali 12 domových prehliadok, 19 prehliadok iných priestorov alebo pozemkov, zadržali desať osôb a zaistili 570 stôp, ako sú zbrane, strelivo, komunikačné prostriedky či listinné dokumenty.

V priebehu akcie News II v októbri 2018 polícia vykonala 21 domových prehliadok a päť prehliadok iných priestorov. Zaistila približne 150 stôp vrátane dvoch motorových vozidiel, zbraní, sim kariet, počítačov a notebookov. Policajná akcia v Maďarsku, ktorá sa uskutočnila v rovnakom mesiaci, zahŕňala zadržanie dvoch osôb, štyri domové prehliadky a približne 70 zaistených stôp.

Investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Verejnosť sa o tom dozvedela v pondelok 26. februára. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry súviselo zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov s prácou novinára.