Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Polícia začala akciu, kontroluje bezpečnostné pásy v autách

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

V šiestich krajoch Slovenska minulý týždeň nezomrel pri dopravnej nehode nikto, polícia eviduje smrteľné nehody v Žilinskom a Prešovskom kraji.

Bratislava 12. marca (TASR) - Polícia dnes rozbehla druhú tohtoročnú dopravno-bezpečnostnú akciu medzinárodnej stavovskej organizácie Tispol. "Policajti sa zamerajú na dodržiavanie povinností osôb sediacich na sedadle povinne vybavenom bezpečnostným pásom," TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

Kontroly budú taktiež zamerané na používanie detských zadržiavacích zariadení počas jazdy. "Ak sa na sedadle vozidla vybavenom bezpečnostným pásom prepravuje dieťa s výškou menšou než 150 centimetrov, musí byť toto sedadlo zariadením vybavené," dodala.

V šiestich krajoch Slovenska minulý týždeň nezomrel pri dopravnej nehode nikto, polícia eviduje smrteľné nehody v Žilinskom a Prešovskom kraji.

Takouto nehodou sa začal už pondelok, keď na východe Slovenska zomrel 46-ročný vodič ťahača, ktorý pri prejazde zákrutou zišiel z cesty a narazil do betónového mostíka. Ako ďalej uviedla Baloghová, zvyšok týždňa bol pokojný, až na sobotu 10. marca. "Večer, v deň volieb, prišiel o život 18-ročný vodič a jeho 17-ročný spolujazdec v okrese Turčianske Teplice," poznamenala s tým, že pri rýchlej jazde dostali šmyk, zišli z cesty a narazili do stromu. Počas minulého týždňa tak prišli o život tri osoby, teda o šesť menej ako v porovnateľnom týždni minulý rok.

Od začiatku tohto roka polícia eviduje o 359 dopravných nehôd menej ako v porovnateľnom období minulého roka. "Počet usmrtených oproti minulému roku klesol o desať, z 52 na 42," dodala Baloghová. Na slovenských cestách sa minulý týždeň stalo 201 dopravných nehôd a ťažké zranenia utrpelo 14 osôb. Najviac nehôd - 46 sa stalo v Bratislavskom kraji, najmenej - 9 polícia eviduje v Trenčianskom kraji.

Každý pondelok polícia zverejňuje aktualizované podrobné informácie o dopravnej nehodovosti aj na internetovej adrese http://www.minv.sk/?tyzdenna_nehodovost.