Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Študenti vyzývali Danka na zverejnenie rigorózne práce

Na snímke predseda parlamentu SR Andrej Danko (SNS) počas druhého rokovacieho dňa 35. schôdze NR SR 17. októbra 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa predstaviteľov iniciatívy Andrej Danko bez udania riadneho dôvodu už týždne odmieta širokej verejnosti ukázať svoju rigoróznu prácu, na základe ktorej získal titul, s ktorým verejne vystupuje.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Výzvy na zverejnenie rigoróznej práce šéfa SNS a predsedu Národnej rady Andreja Danka v stredu podvečer zaznievali na bratislavskom Šafárikovom námestí, kde sídli aj centrála SNS. Zhromaždenie zorganizovala študentská iniciatíva Nie je nám to jedno, prišlo naň niekoľko desiatok ľudí. Podujatie bolo podpornou akciou pre protest, ktorý sa v stredu večer uskutoční v Banskej Bystrici, kde Danko titul JUDr. získal.

Podľa predstaviteľov iniciatívy Andrej Danko bez udania riadneho dôvodu už týždne odmieta širokej verejnosti ukázať svoju rigoróznu prácu, na základe ktorej získal titul, s ktorým verejne vystupuje. "Existujú však záznamy o práci s rovnakým názvom a rovnakým počtom strán. Preto žiadame, aby svoju prácu sprístupnil prostredníctvom médií všetkým občanom Slovenska. My sa za svoje práce nehanbíme. Ak nemá dosť odvahy pochváliť sa s tou svojou a vyvrátiť tak podozrenia z plagiátorstva a iného, nemá nárok byť druhým najvyšším ústavným činiteľom," uviedli organizátori Juliána Horváthová a Martin Kotovský.

Na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) vyštudoval a získal titul Mgr. predseda Národnej rady SR Andrej Danko, doktorský titul získal na pôde Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici. Svoju rigoróznu prácu však sprístupnil len okruhu oprávnených osôb. Podľa medializovaných informácií vznikli práce s rovnakým názvom a témou. Jedna z nich v roku 1999, teda o rok skôr, na pôde Právnickej fakulty UK v Bratislave. Vedenie UMB vyzvalo Danka na zverejnenie jeho rigoróznej práce, ten odkázal, že dokument nie je utajený a kompetentní majú k nemu prístup.